Produkter för säng perdormire (4)

Beaujolais Byar

Beaujolais Byar

Traditionell beaujolaismetod: Semikarbonsyrning. Vinet får vila i rostfria tankar för att bevara all fräschör från frukten som är typisk för Beaujolais. SMAKNOTER Intensiv och djup rubinröd färg med glänsande reflektioner. Uttrycksfull, näsan erbjuder kryddiga, rostade och vaniljiga aromer samt fruktiga inslag av björnbär och surkörsbär. Munnens angrepp är fullt av harmoni, runt och läckert. Gommen avslöjar rostade och vaniljiga smaker, blandat med små svarta bär. MAT- OCH VINPARINGAR Servera vid cirka 15°C till en rostad kanin, en grillad entrecôte eller en blodpudding med stekta äpplen. Det passar också utmärkt till ostar som Délice de Bourgogne eller en Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Druva: Gamay Noir Vingård: granitjordar – kontinentalt klimat
Burgundiviner - Vit

Burgundiviner - Vit

Vingård: Helt i söder om Bourgogne, vid gränsen till Beaujolais, sträcker sig området för appellationen bortom byn. Byen Saint-Vérand har ett "d", men appellationen har inte det eftersom den skördas från sex byar. Den dateras till 1971 och är den näst sista appellationen som beviljades i Mâconnais-regionen. Vinodling: Jorden: en jura-kalksten som förlänger de kalkstenslager som finns i Côte-d'Or, idealisk för Chardonnay. Planteringstäthet: 8 500 plantor/hektar. Beskärning: Guyot. Skörd: Manuell. Avkastning: 55 till 65 hl/ha, vilket gör att druvorna kan avslöja nyanserna av vår terroir. Vinifiering: Mycket långsam pressning för att bevara frukten. Sista pressens juicer tas inte med. Lagring: I tank under 6 till 8 månader. Under hela processen fattas beslut huvudsakligen baserat på provsmakningar. Dessa data kompletteras naturligtvis av tekniska analyser. Som för alla viner från egendomen.
Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

Kristallklar färg. Aromer av citrusfrukter, vita frukter (päron) och stenfrukter (vinpersika), vita blommor (hagtorn). Blommig och fruktig, smaken är rund och saftig med en livlig eftersmak.
Burgund Côte Chalonnaise

Burgund Côte Chalonnaise

Pinot Noir är den enda druvsorten som odlas för detta vin. Vinrankorna ligger mellan Buxy och Saint Gengoux le National och är vanligtvis belägna på medelhöga sluttningar. Jorden är grund och luftig. Markerna är mycket steniga, vilket är idealiskt för Pinot Noir. Under sommarsäsongen behåller stenarna värmen och avger den tillbaka till vinrankan. Dessa stenar påskyndar därmed druvornas mognad. Druvorna kommer från ler-kalkhaltiga jordar med kalkdominans i Côte Chalonnaise. Lutningarna är milda och riktade öst till sydost. Uppfostran Vinifieringen börjar i rostfria tankar, för att sedan fortsätta i ekfat. Tiden i fat varierar beroende på årgångarna. Vinets karaktär Vacker röd färg, klar, med rubinreflexer, näsan öppnar sig mot de typiska röda frukterna av Pinot Noir (svarta vinbär, körsbär, röda vinbär) med rökiga, humusaktiga och ibland animaliska toner. Rikt och komplext, dess textur är fast med mjuka och eleganta tanniner. Vackert balans. Mat- och vinparningar